
Sacharidy, Tuky, Bielkoviny v potravinách
Sacharidy
- pečivo, ryžové a kukuričné chlebičky
- zelenina
- ovocie
- ryža, bulgur
- cestoviny, kuskus
- zemiaky, batáty
- obilninové vločky (ovsené, ražné, špaldové, ryžové, pšeničné...)
- musli
- raňajkové cereálie
Tuky
- oleje (olivový, slnečnicový, repkový...)
- maslo
- šľahačková smotana
Bielkoviny
- odtučnené mliečne výrobky
- cottage cheese
- light mozzarella
- ricotta
- chudé mäso (kuracie prsia, morčacie prsia...)
- olomoucké syrečky
- šunka s vysokým podielom mäsa
Bielkoviny + Sacharidy
- fazuľa
- hrach
- šošovica (hnedá, červená, zelená...)
Bielkoviny + Tuky
- jogurt s 3,5% tuku
- smotanový jogurt
- tučný a polotučný tvaroh
- tvrdé syry (eidam, gouda, parmezán...)
- kozí a ovčí syr
- orechy
- tučnejšie mäso (bravčové stehno, mleté bravčové mäso, hovädzie...)
- mascarpone